Regionální utváření bloků a vývoj světového obchodu. - Hrušková, O.
Problematika formovania vzájomných ekonomických väzieb ČR a SR a ich zapájania do európskych a svetových liberalizačných a integračných procesov. Charakteristika situácie vytvárania zóny voľného obchodu vo väzbe na svetový obchod. Globalizácia trhu a s tým spojená regionalizácia. Diferencovaný prístup rôznych štátov k tvorbe blokov. Štatistické údaje o postavení jednotlivých blokov v r. 1990. Prognózy svetovej banky.