Vnešneekonomičeskije svjazi Rossii: kakimi im byt'? - Aven, P.
Zahranično-ekonomická činnosť RF je zameraná na prekonanie platobnej neschopnosti, na zlepšenie postavenia Ruska v medzinárodnej deľbe práce, na urýchlenie ekonomického rastu a zvýšenie životnej úrovne obyvateľstva. Rozbor faktorov vedúcich k rozvoju vonkajších ekonomických vzťahov: zvýšenie exportného potenciálu, zdokonalenie jeho štruktúry, racionalizácia importu a zvýšenie konkurenčnej schopnosti ruských podnikov.