Vnešnjaja torgovlja i ekonomika suverennych gosudarstv. - Bajramov, G.
Štáty, ktoré vystúpili zo ZSSR považujú za významného činiteľa východiska z ekonomickej krízy vonkajšie ekonomické vzťahy, na ktoré sa premenia aj medzirepublikové vzťahy, čo bude faktorom ľahšieho vstupu do svetového hospodárstva. K tomu je potrebné zaviesť obchod medzi nimi na základe svetových cien, uskutočniť daňové, colné reformy a pod. Pokles výroby ako následok likvidácie starých foriem medzirepublikových vzťahov. Náčrt východísk prechodu medzirepublikových vzťahov na medzinárodné.