Monetárna únia v Európskych spoločenstvách. - Bachár, V.
Európsky menový systém (EMS) - jednotný menový a peňažný systém na čele s jednou menou a ústrednou bankou. Štyri kroky plánu peňažnej hospodárskej a finančnej spolupráce v rámci projektu EMS. Projekt formovania ekonomickej a peňažnej únie, predložený na diskusiu J. Delorsom, prezidentom Európskej komisie. Princípy fungovania Európskej ústrednej banky.