Maastricht und die Folgen. - Schütz, A.
Menová únia ES a jej politické podmienky. Skúsenosti so znovuzjednotením SRN s NDR a jeho ekonomické súvislosti v oblasti príjmov, spotreby.. a ich porovnanie s možnými dôsledkami zjednotenia Európy po Maastrichte. Zosúladenie právnych a ekonomických noriem v rámci integrovaného ES a jeho hlavné oblasti (dane, právo, vzdelanie, ekológia, konkurencia..). Realizácia platieb. Peniaze a mena. Problém mandátu vlády SRN od obyvateľov pre Maastricht. Ohrozenie blahobytu.