Jednotný vnitřní trh Evropských spoločenství a Evropská ekonomická oblast. - Tíkal, S.
Opatrenia na vytváranie jednotného vnútorného trhu, vyplývajúce z Bielej knihy, vypracovanej Komisiou Európskeho spoločenstva. Odstraňovanie materiálnych a technických prekážok a daňových hraníc. Význam luxemburgskej deklarácie (stretnutie predstaviteľov členských štátov ES a Európskeho združenia voľného obchodu) o vytvorení Európskej ekonomickej oblasti.