Vězeňský problém pro rozhodování. - Novák, D.
Pri rozhodovaní o spolupráci, o účasti na určitej akcii a pod. zahraničná literatúra odporúča zaujímavý model - hru 2x2. Základným modelom hier 2x2 je tzv. väzenský problém (prisoner's dilema). Príklady použitia modelu hry 2x2.