Privatizace, ekonomika a ekologie v energetice. - Veselý, J.
Štátna filozofia privatizácie a reštrukturalizácie energetiky vychádza zo strategickej významnosti tranzitnej (prenosovej) sústavy čs. energetiky. Jednotlivé elektrárne môžu byť i v čs. súkromné, ale prenosová sústava elektrickej energie by mala zostať racionálne a pružne ovplyvniteľná štátom. Predpoklad tvrdej konkurencie v rámci integrovanej Európy. Nevyhnutnosť a spôsoby riešenia ekologických problémov energetiky.