Gruppenbetriebe in der polnischen Landwirtschaft. Vergangenheit und Perspektiven. - Poczta, W.
Historický vývoj kooperácie v poľskom poľnohospodárstve. Krach úplnej kolektivizácie a povolenie jednoduchých foriem kooperácie. Odbúranie subvencií a zánik kolektívnych podnikov. Nutnosť nových podnikových foriem v súčasnom poľskom poľnohospodárstve, schopných využívať moderné technológie a podieľať sa na výstavbe moderných trhových štruktúr. Najlepšie predpoklady vytvárajú rôzne inštitucionalizované formy kooperácie samostatných hospodárstiev.