Inderdependenz der landwirtschaftlichen Entwicklung in Ost-und Westdeutschland. - Weinschenck, Günther
Interakcia poľnohospodárstva oboch častí Nemecka prostredníctvom vytláčajúcej konkurencie na trhu s pôdou a zmena agrárnej politiky. Vytláčajúca konkurencia sa koncentruje na okrajových produkčných teritóriách a rast intenzity sa prejavuje vo východných oblastiach. Stagnácia západonemeckého trhu s pôdou napriek klesajúcej cene výrobkov je na vysokej cenovej úrovni. Východonemecké ceny pôdy sú blízko hodnôt výnosov. Kríza východonemeckých poľnohospodárskych podnikov.