Obespečil li pribavočnyj produkt sel'skogo chozjajstva uveličenije kapitalovloženij v SSSR vo vremja pervogo pjatiletnego plana? - Ellman, M.
Vzťah nadvýrobku poľnohospodárstva ZSSR k investíciám v období I. päťročného plánu v ZSSR. Národný dôchodok v r. 1928-1932. Tovarová produkcia poľnohospodárstva. Bilancia produkcie zrnovín. Dodávky priemyselných tovarov poľnohospodárstvu. Agregované medziodvetvové toky. Podmienky obchodu medzi poľnohospodárstvom a priemyslom. Nadprodukt poľnohospodárstva v svetových cenách. Zdroje akumulácie.