Strategičeskoje planirovanije i prognozirovanije na predprijatii. Okončanije. - Lobanova, E.
Téma 1. Strategické riadenie a plánovanie. Cvičenie 1. Plánovanie a strategické plánovanie. Štyri množiny riešení strategického plánovania: určenie podnikania, úloha podnikania, funkčné parametre a rozpočtovanie. Ciele a stratégia. Orientácia strategického plánovania na výber konkrétnych cieľov. Tri stratégie najvšeobecnejšieho charakteru: stratégia hodnotového leaderstva, diferenciálna stratégia a stratégia koncentrácie.