Unternehmungskultur und Akquisition. - Krystek, U.
Kultúra podnikania ako jedna z príčin možného úspechu, či neúspechu, prevzatia iného podniku v rôznych krajinách a spoločenských a ekonomických systémoch. Zohľadnenie kultúry podnikania pri plánovaní akvizície. Formy a nebezpečie adaptácie kultúry podnikania v procese akvizície. Procesy a formy akulturácie (asimilácie). Správanie sa v individuálnych krízach a riešenie interpersonálnych konfliktov. Možnosti vzniku akulturačných procesov. Príklad asimilácie na vzťahu Opel-u a bývalého Wartburgu.