Controlling als Steuerungskonzept für die öffentliche Verwaltung? Zehn thesenartige Anmerkungen zum Entwicklungstand eines Verwaltungs-Controlling in Wissenschaft und Praxis. - Brüggemeier, M.
Controlling v strategickej a operatívnej oblasti miestnej správy. Implementácia controllingu a jeho organizačná inštitucionalizácia. Zdôvodnenie controllingu a rámcové podmienky preň. Možnosti vytvorenia špecifického controllingu pre oblasť správy a jeho realizácia v praxi. Vývoj problému mimo SRN s podobnou orientáciou na informačný systém. Controlling a plánovanie. Manažment verejnej správy a controlling.