Směrnice pro vnitřní kontrolory. Překlad z materiálu Národního kontrolního úřadu ve Spojeném Království vydaného v červnu 1990.
Ciele a rozsah vnútornej kontroly, ktorá je zriadená vedením organizácie na overovanie vnútorného systému riadenia. Nezávislosť dosahovaná organizačným štatútom vnútornej kontroly a objektivitou vnútorných kontrolórov. Plánovanie, riadenie a vedenie záznamov. Hodnotenie systému vnútorného riadenia.