Vedenie podniku a jeho systémová orientácia. - Šimkovic, J.
Obstáť v súčasnosti v hospodárskej súťaži znamená osvojiť si systémový štýl vedenia podniku. Predpokladom je, aby podnik bol nezávislý od priameho zasahovania zvonka, aby sa pozeral na vlastné produkty očami trhu, aby v ňom jestvovalo flexibilné formovanie procesov vedenia, aby všetky funkcie vedenia boli harmonizované. Charakteristické znaky moderného systému štýlu vedenia.