Jaká by měla být sekretářka. - Vácha, S.
Dobrá sekretárka má plniť úlohy, ktoré podstatne zvyšujú riadiaci potenciál vedúceho. Desatoro predstavujúce povinnosti modernej sekretárky: šéf nad písomnosťami, šéf nad telefónom, nad návštevami, pomocník pri organizovaní porád, spolupracovník pri riadení a využívaní času vedúceho, pri vytváraní image vedúceho, dôverník vedúceho, šéf nad úpravou pracoviska, šíriteľ optimizmu a dobrej nálady, zabezpečovateľ všetkých ďalších úloh.