Nové pohľady na ekonomiku železničnej dopravy vo Švédsku. - Vittek, J.
Celkové náklady ako u ostatných druhov dopráv. Dlhodobé plánovanie založené na analýze a koordinácii s úrovňou národnej ekonomiky. Otvorený systém. Určovanie nákladov: poplatky - prínosy - financovanie. Každodenná interakcia medzi správou švédskych železníc a dopravnými operátormi.