Finanční řízení firmy (podniku) v tržní ekonomice. 3. - Synek, Miloslav
Postup finančnej analýzy. Pomerové ukazovatele a komparatívna analýza. Ukazovatele likvidity. Ukazovatele aktivity a ich výpočet. Ukazovatele zadlženosti, výnosnosti (ziskovosti), trhovej hodnoty. Trendová analýza. Systém ukazovateľov DuPont. Pyramídová sústava finančných ukazovateľov. Úskalia finančnej analýzy.