Podniková zadluženost a alternativy privatizace. - Klvačová, Eva
Pohľadávky po lehote splatnosti predstavovali koncom r. 1991 232 mld. Kčs. Vzrástli aj pohľadávky po lehote splatnosti so zahraničnými odberateľmi a s tuzemskými neinvestičnými partnermi. Podľa odhadov vzrastie podniková zadlženosť do konca r. 1992 na 300 mld. Kčs, dosiahne úrovne výšky vkladov obyvateľstva. Skúmanie možnosti krytia strát veriteľov z Fondu národného majetku. Riešenie problému cestou uprednostňovania privatizácie za peniaze.