Novyje podchody k upravleniju kačestvom produkcii. - Kruglova, N.
Prechod k trhovej ekonomike vyžaduje riešiť problém zvyšovania akosti produkcie na principiálne nových základoch, vychádzajúcich z konkurencie a formovania cien v závislosti na kvalite tovarov, z ponuky a dopytu po nich. Charakteristika prestavby systému riadenia akosti, základných princípov riadenia, postavenia akosti v mechanizme trhových vzťahov, úlohy konverzie v riešení problému akosti a orientácie hospodárskeho mechanizmu na akosť.