Masívně paralelní systémy.
Charakteristika pojmu masívne paralelné systémy v počítačovej technike a ich perspektíva využitia. Vývoj počítačového spracovania k paralelnému spracovaniu. Prekonanie výkonnostného obmedzenia v paralelných systémoch masívnymi paralelnými počítačmi a ich typy. Výhody mnohonásobného toku dát (MIMD). Rozdiely v prístupoch. Komerčné trhy. Potreba software. Komerčná aplikácia databázového software.