Paying to be good? U.K. ethical investments. - Cullis, J.G
Prípadová štúdia o vývoji "dobročinných" organizácií Spojeného kráľovstva v subdisciplíne ekonomickej psychológie. Skúmajú sa možnosti uplatnenia finančných nástrojov na "nesebecké", eticky pozitívne chovanie trhov. Ide o obohatenie schém chovania za rámec neoklasicistickej ekonómie. Psychologicky založené modely chovania ukazujú ťažkú identifikovateľnosť etických investícií a potrebu pozornejšieho rozlíšenia motívov investorov.