Benefit functions and duality. - Luenberger, D.G
Analýza nových reprezentácií individuálnych preferencií označených ako funkcia užitočnosti (benefit function). Táto funkcia meria objem, s ktorým je individuálny podnikateľ ochotný podnikať. Je to teda isté zovšeobecnenie konceptu ochoty podnikať. Analýza vlastností tejto funkcie, vrátane spojitosti a štrukturálnych vlastností a jej nepriameho vzťahu k úžitkovej funkcii. Funkcia užitočnosti je silným nástrojom pre analýzu otázok blahobytu.