Développements limités sur les mesures de l'aversion au risque. - Courtault, J.-M
Skúmanie vzťahu jednotlivca k riziku, z pohľadu ekonómov K. Arrowa a J. Pratta - kritická analýza. Hranice rizika. Cena rizika a odhad jej výšky. Matematické porovnanie rôznych reakcií na riešenie rizikových situácií. Absolútna neochota riskovať, neutrálny a pozitívny vzťah k riziku - ich ekonomické dôsledky.