<An> economic approach to communist regimes. - Yong, H.
Komunistický režim definovaný ako problém kolektívneho pôsobenia. Výmeny medzi komunistickými vodcami a jednotlivcami na báze dôvery môžu negovať Olsonovu dilemu, naopak, po strate dôvery sú vodcovia konfrontovaní výmenami na báze vlastníckych práv, ktoré vyúsťujú do rozsiahlych "čiernych jázd". Ďalej sa analyzujú reakcie vnútri strany na túto organizačnú krízu. V komunistických režimoch jestvuje mechanizmus analógií s politickými trhmi v demokracii, ktorý núti komunistickú vládu brať do úvahy politické a ekonomické preferencie jednotlivca. Označuje sa za "čierny politický trh".