Razmyšlenija o krache kommunizma. - Samson, Ivo
Skúmanie príčin zániku komunistických režimov, ktoré mali vytvoriť spravodlivejší a demokratickejší systém ako západné parlamentárne zriadenia a spravodlivejšiu a efektívnejšiu alternatívu kapitalizmu. Charakteristika krachu v ekonomike a politike a analýza príčin tohto krachu.