Naučnoje nasledije N.D. Kondrat'jeva i sovremennost'. - Abalkin, Leonid Ivanovič
Miesto N.D. Kondratieva v svetovej vede. Koncepcia veľkých cyklov. Život a tvorba. Dialektika existujúceho a toho, čo má byť. Ekonomická statika, dynamika a veľké cykly konjunktúry. Pravdepodobnostný charakter prognóz veľkých cyklov. Metodológia plánovania a vzťah plánu a predvídania.