Volny Kondrat'jeva, razvitije mirovoj ekonomiki i meždunarodnaja politika. - Modelski, G.
Porovnanie vzťahu Kondratievových vĺn a dlhých cyklov svetovej politiky. Dlhé vlny v politike ako vznik a rozpad veľkých impérií a strata líderstva jednotlivých krajín. Líderstvo jednotlivých krajín na trhu niektorých komodít. Rozvoj svetovej ekonomiky a Kondratievove vlny. Koordinácia dvoch globálnych procesov. Kondratievova vlna v súčasnosti.