socialist market economy-can it work? - Richter, R.
Polemizuje sa s logikou a prístupom tvrdení popredných autorov o možnosti racionálneho rozhodovania v socialistickej ekonomike. Nemožnosť odlíšenia súkromného a spoločenského vlastníctva za použitia modelov kde vlastníctvo je irelevantné, ako v prípade walrasiánskeho systému alebo neoklasicistickej teórie firmy. Treba použiť inštitucionálne ekonomické prístupy. Nejestvujú prijateľné teoretické dôkazy o možnosti fungovania trhového socializmu.