<The> macroeconomic impact of flexible labor contracts, with an application to Spain. - Bentolila, S.
Konštrukcia teoretického modelu výskumu účinkov zavedenia flexibilných pracovných zmlúv na zamestnanosť - príklad Španielska ako jednej z mnohých európskych krajín, ktorá ich zaviedla v 80. rokoch. Tempo rastu HDP, zamestnanosti a pracovnej produktivity v 80. rokoch v porovnaní od r. 1964. Regulácie pevných pracovných zmlúv v Európe.