Évolution des individus agés sur le marché du travail aux États-Unis. Un modele a risques concurrents. - Cazals, C.
Štúdia vývoja pohybu obyvateľstva v dôchodkovom veku na trhu práce v USA. Systém sociálneho zabezpečenia v USA. Analýza jeho vplyvu na rozhodovanie o odchode do dôchodku. Rôzne definície dôchodkového veku. Analýza dĺžky produktívneho veku. Možnosti jeho predlžovania a spätná ekonomická väzba. Problematika pracovnej konkurencie.