Vysoká nezaměstnanost v úspěšném Španělsku. - Kociánová, H.
Väčšina ekonomických ukazovateľov Španielska patrí od vstupu do ES (1.1.1986) k najlepším v západnej Európe. Napriek tomu v Španielsku pretrváva dlhodobá nezamestnanosť. Analýza príčin nezamestnanosti. Pôvod príčin vysokej úrovne nezamestnanosti spočíva vo vysokom populačnom raste a v potlačovaných systémových problémoch, ktoré vznikli ešte za frankistickej éry.