Je co dohánět. Regionální politika v ES. - Janečková, Lidmila
Formy pomoci rozvoju regiónov vo vyspelých krajinách sú spojené s funkčným chápaním regiónu (tj. územia s podobnými socioekonomickými, geografickými a demografickými charakteristikami). Sústreďovanie pomoci štátnych orgánov i orgánov nadnárodných na tzv. problémové regióny. Rozbor foriem pomoci týmto regiónom. Prehľad fiškálnej pomoci v krajinách ES. Regionálna politika v ČR.