Restituce v zemědělství - právo a realita. - Nesnídal, Jiří
Primárnym cieľom poľnohospodárskej reformy je dosiahnúť, aby všetka pôda mala svojich jasne určených vlastníkov. Reštitúcie sú jednou z východiskových podmienok privatizácie poľnohospodárstva. Prehľad nedostatkov, ktoré sa vyskytujú pri uplatňovaní vlastníckych nárokov podľa zákona č. 229/1991 Zb. o úprave vlastníckych vzťahov k pôde a inému poľnohospodárskemu majetku, v znení zákona č. 93/1992 Zb.