Tradice a transformační aspirace čs. agrárního družstevnictví. - Hubáček, J.
Miesto družstevných podnikov v čs. poľnohospodárstve. Krátky historický exkurz do agrárneho družstevníctva v 19. storočí. Predvojnový systém zásobovacích, výrobných a odvetvových agrárnych družstiev. Systém peňažných agrárnych družstiev. Počet a funkčné členenie a zameranie úverových a neúverových družstiev v I. ČSR. Agrárne družstevníctvo po r. 1945 a 1948. Súčasná obnova agrárneho družstevného peňažníctva. Transformácia a perspektívy poľnohospodárskych družstiev.