Gazdasági társaságok rendszerének irányítása holding típusú szervezettel. - Nyiry, A.
Podstata holdingovej organizácie. Typy holdingov. Vývoj holdingu a jeho výhody. Zakladanie podnikov v podmienkach chýbajúcich zdrojov a využívanie holdingovej organizácie. Vnútorná organizačná štruktúra holdingovej spoločnosti - funkčný model. Analýza funkcií holdingových spoločností. Systém spojenia holdingových spoločností. Zmluvný systém koordinácie a personálne otázky. Informačný systém holdingových spoločností a ich manažment. Motivačný systém.