Samorzad gospodarczy we Francji. - Turek, P.
Na území Francúzska a jeho zámorských teritórii pracuje 161 miestnych priemyselných a obchodných a 21 regionálnych komôr s APCCI na ceste, ktorá hrá dôležitú úlohu pri určovaní spoločnej hospodárskej politiky. Táto francúzska hospodárska samospráva má voľnú organizačnú štruktúru. Zameriava sa najmä na podporu ekonomickej aktivity a na odborné vzdelávanie.