Finnisches Bankwesen. - Nurmio, J.
Fínsky finančný trh a miesto bánk na ňom. Aktíva depozitných bánk. Hlavné ukazovatele činnosti fínskych bánk (vlastný kapitál, úvery, výsledky činnosti, bilancia). Postup v deregulácii bankovej činnosti. Od rýchleho vzostupu v 80. rokoch k recesii. Problém strát z úverov malým a stredným podnikom. Kapitálová pomoc štátu bankám. Európsky integračný proces. Pomalé zotavovanie sa bánk.