Globalisierung in der Banking Industrie. - Röller, W.
Fázy internacionalizácie bánk v povojnovom období. Zmeny v ekonomickom prostredí a ich vplyv na stratégiu tvorby bankových sietí a obchodov. Účastníci trhu v Wholesale Global Banking. Redukcia počtu veľkých "global players" a refokusácia konkurentov a ich sietí na blízke trhy. Dôsledky deregulácie a sekuritizácie. Vplyv globálneho bankovníctva na jeho štruktúru. Riziká v global bankingu pri neistých výnosoch. Trendy v trhoch bankových služieb.