time-series approach to test the productivity bias hypothesis in purchasing power parity. - Bahmani-Oskooee, M.
Podľa hypotézy o zaťažení produktivitou, je rozdielnosť v miere produktivity jeden z hlavných faktorov pri odchýlení parity kúpnej sily od rovnováhy menového kurzu. Táto hypotéza sa skúma za použitia metódy kointegrácie vo vzťahu k údajom časových radov, pre štáty Francúzsko, Taliansko, Japonsko a Veľkú Britániu. Tri z nich vykázali dlhodobý rovnovážny vzťah medzi diferenciálom produktivity a odchýlkou parity kúpnej sily od rovnovážneho menového kurzu.