<La> détention de monnaie dans la théorie du cycle de vie. - Charpin, F.
Analýza dôležitosti stability meny. Závislosť úrovne spotreby od nominálnych úrokových sadzieb a rastu inflácie. Nepomer medzi výškou pôžičkových a vkladových úrokov. Úroveň poskytovaných finančných služieb. Optimálna a nevyhnutná peňažná hotovosť. Optimálne použitie - základná funkcia peňazí.