<La> monética. - Martínez Le Clainche, R.
Termín monetika registrovaný francúzskou firmou SIGLOS v r. 1990. Monetika ako relatívne nová disciplína, ktorá sa venuje štúdiu kreditných kariet a všeobecne štúdiu peňazí ako nástroja platieb. Pôvod a formy finančných operácií kreditnými kartami - výhody, možnosti, ochrana, výroba. Medzinárodné kreditné karty.