Měnová politika Japonské centrální banky. - Böhm, J.
Dlhodobé a strednodobé ciele menovej politiky Bank of Japan (BOJ). Spôsob riadenia peňažnej zásoby zo strany BOJ: manipulácia s výškou úrokových sadzieb peňazí na zavolanie (call money) a diskontovaných zmeniek (discounted bills) pomocou monetárnej bázy. Zvláštnosti povinných minimálnych rezerv.