Real exchange rates under the gold standard. - Diebold, F.X
Rovnosť kúpnej sily ako jedna z najdôležitejších podmienok rovnováhy v medzinárodných makroekonomikách. Kľúč k modelu moderných výmenných vzťahov. Podmienky existencie jednotného spotrebného koša v rôznych krajinách. Základné podmienky dosiahnutia parity. Štúdium histórie z oblasti finančnej politiky 6. ekonomicky vyspelých krajín.