Stagflacija stala faktom. - Pankratova, I.
Analýza súčasnej ekonomickej situácie ukazuje, že krajina už v priebehu mnohých rokov žila v podmienkach skrytej stagflácie, doprevádzajúcej obdobie administratívno-prikazovacieho systému riadenia. V poslednej dobe prešla stagflácia do odkrytej podoby. Prejavuje sa v raste cien a nezamestnanosti, nadobúda katastroficky rýchle tempo. Prehlbovanie inflácie a rast cien sú neodvratné, dôležité je minimalizovať ich sociálne náklady.