Jakou výnosnost budou mít obligace? - Sobíšek, P.
Dôležitosť odhadovania budúceho vývoja výnosnosti obligácií. Všeobecná rovnica popisujúca výnosnosť obligácií. Inflácia ako najdôležitejší faktor ovplyvňujúci výnosnosť obligácií. Predpoklady porovnania výnosnosti obligácií v ČSFR a v zahraničí. Vplyv jednotlivých faktorov - inflácie, vnútornej zadlženosti verejného sektora, kurzu čs. meny, úrokovej sadzby, zmeny objemu peňazí, politickej situácie, atď. na výnosnosť obligácií.