Ekonomika promyšlenno razvitych stran v 1991 g. - Ivanova, O.
V r. 1991 sa v ekonomike rozvinutých kapitalistických krajín prejavil ekonomický pokles. Krízové javy poznačili predovšetkým investičné procesy, znížili sa investície, spomalil sa ekonomický rast, došlo k zvyšovaniu nezamestnanosti. Charakteristickou črtou súčasného poklesu je asynchroničnosť. Rozdielna je aj forma priebehu poklesu. Údaje o priebehu ekonomického rastu v najvyspelejších kapitalistických krajinách.