Úloha trhu a vlády v americkém hospodářství. - Adam, J.
Úloha súkromného podnikania je v USA uskutočňovaná dôslednejšie ako v iných kapitalistických krajinách. USA sa však neriadia len radami M. Friedmana, zástancu laissez faire. Každá krajina musí používať určité vládne zásahy do rozdeľovania národného dôchodku. Skúmanie príčin nízkej účinnosti monetarizmu v súčasnej kríze a oblastí, v ktorých trhový mechanizmus zlyhal.