Novyj kurs F.D. Ruzvel'ta: predposylki, logika, resul'taty. - Korol'kova, Je
Rooseweltov "New Deal" v 30. rokoch so štátnou reguláciou založenou na keynesiánskych princípoch. Spor marginalizmu a inštitucionalizmu v USA. Charakteristika zákona o bankách. Zmeny v daňovom systéme a prvky regulácie cien. Regulačné opatrenia štátu v oblasti poľnohospodárstva. Opatrenia proti kritickému poklesu cien. Kontrola vlády nad bankami. Presadenie sociálneho zákonodarstva.